Effektiv løsning til hegning af aberAber er kloge og fra naturens hånd er de meget nysgerrige og nogle pilfingre. Derfor er det udfordrende at finde egnede løsninger til indhegning af aber i fangenskab og hegning, der kan holde aber væk, hvor de er til gene.


Aber i fangenskab


For at undgå at skulle gå på kompromis med bevægelsesfriheden og indretningen af abernes områder, kan RubberGuard Fencing med fordel benyttes. Hegnet giver mange muligheder for at indhegne på måder der bidrager til bevægelsesfrihed uden at gå på kompromis med sikkerheden.

RubberGuard kan vikles om træer og berøres af jord og vegetation uden at strømstyrken påvirkes væsentligt. Dette giver mulighed for at være kreativ når abernes område skal indhegnes.

New Delhi er alvorligt generet af aber


Der hænger hellige aber på lur overalt i den indiske hovedstad, og de vurderes at være ansvarlige for omkring 2.000 angreb på mennesker om året. Og det går voldsomt for sig. Således mistede hovedstadens viceborgmester SS Bajwa i 2007 livet efter at aber angreb ham.

Mindre end en måned senere: 25 beboere i et af Delhis slumkvarterer såres, da de prøver at forhindre en abe i at stjæle et spædbarn.

Fødevareproduktionen trues af abernes plyndring af landbrugsområder


For mange landmænd i Indonesien og andre steder i Asien er aber en trussel mod fødevareproduktionen. Ét år målte en landsby på øen Java, at aberne i jagten på frugt, grøntsager og ris havde ødelagt og plyndret afgrøderne på 400 hektarer landbrugsjord.

Stor besparelse i britisk dyrepark


I Knowsley Safari Park, Storbritannien, er RubberGuard Fencing brugt på en helt ny og revolutionerende måde, der har sparet parken for mange penge og givet sikkerhed for dyr og mennesker samtidig med at bevægelsesfriheden for aberne er bibeholdt.

Parken har hængt ”tråde” af hegnet op ved udkørslen fra parken som bilerne ved afslutning på besøget kører igennem. Trådene er strømførende og aberne hopper derfor ned fra bilerne, når bilerne kører igennem trådene. Aberne er på afstand i stand til at registrere strømmen, så de hopper af inden der er kontakt med trådene.

Bilerne kan køre ud af indhegningen – uden aber på taget.