Knowsley Safari Park, UK

Kreativ tænkning i Knowsley Safari Park fører til nye praksis med indhegning


Personalet i Knowsley Safari Park har fundet en omkostningsbesparende løsning til at adskille bavianer fra trafikken og samtidig forbedre samspillet mellem personale og dyr.

Personalet i safariparken kender vanskelighederne ved håndtering og indhegning af farlige dyr i parken – vanskeligheder, der er fælles for de fleste zoologiske haver og safariparker. De ved også, at traditionelt udstyr ikke er altid er i stand til at løse de udfordringer, der opstår fx når de forsøger at lade køretøjer passere indgange og udgange, men ikke dyrene.

Knowsley Safari Parks dyrepasser, Stuart Robertson, fik frie hænder til at eksperimentere med produkterne, RubberFence og RubberGuard, og efter seks måneder med forskellige typer af test installationer nåede han frem til følgende konklusion:

Wiren er et utroligt produkt til brug: den er alsidig, le at anvende og kan også hjælpe  når en hurtig reparation  har været påkrævet.Den er yderst holdbar og er endda blevet anvenddt i stedet for andre traditionelle materialer. Brugen har været en succes i forskellige sammen hænge og til flere typer indhegning, fra kvæggitre (RubberGuard Barrier) til vores nye bavian "gardin", som gør det muligt for køretøjer at passere igennem indhegningen og danner en barriere for vores bavianer, så de ikke passerer ud over oresnuværende sikkerhedsmåtter. Gummi wirens anvendelsesmuligheder begrænses kun af fantasien, og den er overkommelig i pris, hvilket har medført, at vi har fået mulighed for at omsætte vores ideer til virkelighed. Samtidig er den diskret p.g.a. den mørke farve. 

Stuart Robertson, Knowsley Safari Park, UK